Psycholoog Amsterdam

Over mij

In de bergen van Zwitserland

Mijn verhaal begint in de bergen van Zwitserland. Stel je het cliché plaatje voor en zo was het ook precies: zuivere luchten, bergtoppen aan de horizon en een glooiend groen landschap om je heen.
In het kleine boerendorpje waar ik opgroeide was mijn vader huisarts. Ik vond zijn beroep machtig interessant. Dat je als werk andere mensen kunt helpen was meer dan prachtig.

Alleen. Ik kon niet zo goed tegen bloed. Nogal logisch dat je dan als tiener bij psychologie uitkomt.

Opleiding in Bern

Ik studeerde aan de Universiteit in Bern, psychologie gericht op volwassenen, kinderen en jeugdigen. Het was voor mij heel natuurlijk om die richting te kiezen. Ik maak snel en makkelijk contact met kinderen en vond en vind de ontwikkeling in de jonge psyche zeker net zo interessant als die van een volwassene.

Het onderwijssysteem in Zwitserland is een beetje anders dan dat in Nederland; je gaat namelijk meteen in de praktijk aan de slag. Ik heb dan ook werkervaring vanaf het begin van mijn studie.

Ah. De liefde.

Het gebeurde in drie dagen, tijdens een vakantie. Ik werd verliefd en hij op mij. Vijf jaar lang beleefden we onze liefde op afstand. Hij in Nederland, ik in Zwitserland. Na die vijf jaar trok ik de stoute schoenen aan.

11 jaar en twee kinderen later kan ik rustig zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Dat wil niet zeggen dat het altijd even gemakkelijk was. Mijn Zwitserse ‘papiertje’ was in Nederland niet genoeg. Ik sprak de taal niet en kende buiten mijn man helemaal niemand. Ik heb de gelegenheid aangegrepen mijn studie nog een keer te doen. Vanuit een ander perspectief: integratieve therapie. En: in het Nederlands.

Blijven leren.

Dat is me zo goed bevallen dat ik meteen na het afronden van die studie door ben gaan studeren: hypnotherapie. Ook die studie heb ik met succes afgerond. Ondertussen werkte ik in verschillende GGZ-instellingen. Daar deed ik brede praktische vakkennis op en kon me verschillende behandelmethoden eigen maken.

PDS

Gewend om werken en studeren te combineren blijf ik overigens naast mijn werk mijzelf opleiden. De laatste postdoctorale opleiding die ik binnenkort afrond is een specialisatie in de behandeling van Prikkelbare Darm Syndroom. In tegenstelling tot mijn normale op maat gemaakte werkwijze volgt die behandeling een vast patroon. Ik ben er erg enthousiast over, vooral vanwege de ongelooflijk goede resultaten van de behandeling. Binnenkort rond ik de studie af en kan ik ook deze behandelmethode in mijn praktijk aanbieden.

Thuis met man en kinderen… én een goed boek

Als ik niet werk of studeer dan ben ik graag bij mijn gezin. Moeder en echtgenote zijn is belangrijk voor me. Of: ik lees. Ik ben een gretige veellezer, dus als het even kan, vind je me met mijn neus in de boeken.

Francine

Wil je weten of ik je kan helpen of heb je nog vragen over Psycholoog Amsterdam? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.