Verlies en rouwverwerking met Psycholoog Amsterdam

Iets verliezen is vreselijk

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk, de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan.
Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Maar soms lukt het niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen.

Taken in het rouwproces

Om een rouwproces goed te kunnen doorlopen, moet je verschillende taken verrichten:

  • Accepteren van verlies,
  • Accepteren van pijn en verdriet,
  • Aanpassen aan een nieuw leven zonder wat voor ons zo belangrijke was,
  • Ons verlies een plaats geven en de draad van het leven oppakken.

De behandeling van Psycholoog Amsterdam is gericht op het in zijn geheel doorlopen van rouwproces.

Ergens vast in het proces

Veel mensen komen in dit proces vast te zitten omdat ze het verlies niet kunnen accepteren of omdat ze de pijn bijvoorbeeld niet aankunnen. Daarin kan ik je helpen.
Ik zal het hele proces samen met jou doorlopen en je ondersteunen tijdens ervaren van emoties die erbij horen. Op eind van dit proces zal de pijn en verlies nog steeds bij je horen, maar je zult in staat zijn om door te gaan met je leven. Wij kunnen er een betekenisvolle ervaring van maken.

Online therapie

Rouwverwerking kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Neem contact met mij op

Herken je jezelf of heb je een vraag over rouwverwerking in Amsterdam? Bel of mail Francine Wong Loi Sing-Witz van Psycholoog Amsterdam voor een afspraak.