Kinderpsycholoog Amsterdam helpt je kind bij emotionele problemen

Wat gaat er om in mijn kind?

Bij emotionele problemen moet je denken aan angsten, fobieën, dwang en bijvoorbeeld verlegenheid. Het zijn de problemen waar je als ouder heel erg het gevoel hebt buitengesloten te zijn van de wereld van je kind. Machteloos.
Soms is het ook moeilijk om hulp van buitenaf te vragen, want ‘stelt je kind zich niet gewoon heel erg aan?’ Ik kan je daar het volgende over zeggen: ‘Nee. In bijna alle gevallen hebben de ouders het op intuïtie bij het rechte eind. Een heel enkele keer blijkt er geen sprake van een emotioneel probleem te zijn – ik dank die ouders voor hun alertheid en de wijsheid niet altijd alles alleen te willen doen en weten.’ Bij twijfel: even langs bij de huisarts of bijvoorbeeld bij mij.

Zeker bij emotionele klachten, vragen en problemen kun je als ouder wel wat hulp gebruiken. Het maakt namelijk een wereld van verschil hoe je je kind precies benadert, wat je wel en niet zegt en hoe je op bepaalde signalen reageert.

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Francine Wong Loi Sing-Witz – Kinderpsycholoog Amsterdam.