Kindertherapie Amsterdam met kinderpsycholoog Francine Wong Loi Sing-Witz

Maatwerk voor je kind

Binnen integratieve kindertherapie staat je kind centraal. Niet alleen als ‘drager’ van het probleem maar ook van de oplossing. De behandeling wordt daarom ook precies op maat gemaakt, en sluit aan bij de behoefte, wensen en vaardigheden van je kind.

Het woord ‘integratief’ komt omdat we in de behandeling naar meer dan één gebied kijken. Om precies te zijn richten we onze aandacht en energie op zeven verschillende gebieden. Niet allemaal even zwaar, maar ze krijgen allemaal aandacht en worden allemaal meegenomen. De zeven modellen zijn: lichamelijk, stress, cognitief en leren, mogelijk onverwerkt verleden, het gezin en identiteit.

Wat is er aan de hand?

In het begin van de behandeling probeer ik er achter te komen wat er aan de hand is. Daar neem ik goed de tijd voor, terwijl ik tegelijkertijd ruimte geef om ook meteen een beetje aan de slag te kunnen. Zowel ouders als kinderen vinden het plezierig, en in veel gevallen is het ook echt een houvast, om meteen iets te kunnen doen. En iedereen is gebaat bij een zorgvuldige diagnose.
Het kind is het centrum van de behandeling, maar krijgt niet exclusief alle aandacht tijdens de behandeling. De behandelmethode is zo gemaakt dat vooral de ouders veel zelf kunnen doen. Bij het bepalen van de methode houd ik er dus ook rekening mee wat voor jou en jullie het beste werkt.

Allerhande behandelingen

De aanpak verschilt per kind, per probleem, per gezin. Dat komt omdat iedere situatie uniek is en we vanuit het integratieve oogpunt ook nog eens zeven gebieden hebben waarop we de behandeling in zullen richten.
In het contact met je kind gebruik ik speltechnieken, speelgoed, spulletjes die je kind misschien zelf meeneemt. We zullen praten, sprookjes en verhalen vertellen. Op die manier begeleid ik je kind in het proces van verandering.

Ook jij en je partner zijn onderdeel van het traject – het kan voorkomen dat we ook behandelingen bij jullie thuis laten plaatsvinden of bijvoorbeeld samen met een juf of meester van de school.

Je kunt zelf verder

Het proces is afgelopen als je weer verder kunt. Als je kind nieuwe vaardigheden geleerd heeft, als er iets wezenlijks verandert is, maar vooral als jullie met zijn allen weten wat je kunt doen mocht er nog eens iets gebeuren.
Kinderpsycholoog Amsterdam helpt jou en je kind bij verschillende problemen:

Neem contact met op

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld met integratieve kindertherapie bij Kinderpsycholoog Amsterdam? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Francine Wong Loi Sing-Witz – Kinderpsycholoog Amsterdam.