Ontwikkelingsproblemen bij kinderen

Gewone dingen kosten zo veel moeite

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo. Het is helemaal niet erg als je kind het nu wat minder goed doet dan het landelijk gemiddelde, of even niet helemaal mee kan op school. Je zult er als ouder ook niet van wakker liggen als die normale ontwikkelingen een beetje schommelen.
Zodra het een probleem wordt weet je het. Dan ga je er namelijk wél van wakker liggen. Soms gaat zo’n probleem vanzelf weer over. Toch adviseer ik je niet daarop te wachten. Om twee redenen: 1) omdat jullie als gezin en ieder voor zich, niets geleerd hebben van de problemen in de ontwikkeling, mocht het dus nog een keer gebeuren, dan sta je met lege handen. Daarbij heb je 2) een kans gemist je kind fundamenteel beter te leren kennen en begrijpen. Omdat een problematische ontwikkeling in veel gevallen een signaal voor andere zaken die zich dieper in je kind afspelen.

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Francine Wong Loi Sing-Witz – Kinderpsycholoog Amsterdam.