Wanneer ga je naar een psycholoog in Amsterdam?

Ik vind het moeilijk om de stap naar de psycholoog te zetten

Dat is ook lastig. Om te komen waar je nu bent, heb je een aantal belangrijke stappen op weg naar behandeling zelf al gezet. Je hebt ten eerste voor jezelf besloten dat hoe het nu gaat niet goed is voor je. Dat is al bijzonder knap, veel mensen ontkennen gevoelens, leven door op de automatische piloot of steken simpelweg hun kop in het zand. Dat heb je niet gedaan. Vervolgens heb je ook al ingezien dat je graag begeleiding wilt bij dit traject in je leven. Ook dat is voor veel mensen een enorme stap waar veel bij komt kijken. Je moet kunnen loslaten, je moet ervoor open staan dat een ander naar je kijkt. Dat heb jij allemaal al gedaan. Waarschijnlijk realiseer je je niet hoe groot die stappen zijn. Ik kan je alleen maar op het hart drukken dat als je die twee grote stappen gezet hebt, je niet lang hoeft te aarzelen. Als je een psycholoog in Amsterdam vindt waarvan je het gevoel hebt dat die bij je past, bel hem of haar even.

Wat gaat een psycholoog zeggen?

Om te beginnen kun je je verhaal kwijt. Voor veel mensen is dat gewoon al heel erg fijn: vertellen en gehoord te worden. Ik zal je naar aanleiding van je verhaal precies vertellen wat er volgens mij bij je speelt en hoe we dat kunnen aanpakken. Als jij je daarin kunt vinden gaan we aan de slag.

Wat gaat de psycholoog doen?

Ik – niet zo veel. Jij gaat het namelijk doen. Dat is ook logisch, want het enige instrument om je te genezen, ben jij. Natuurlijk doe ik ook het één en ander: ik hou je een spiegel voor, wijs je op steeds terugkerend gedrag, voer bepaalde behandelingen uit. Voor de meeste mensen is dat een eye-opener. Soms niet leuk om te horen, maar het helpt je wel écht.

Meer informatie over psychologen in Amsterdam?

Wil je meer weten over mij als psycholoog in Amsterdam, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel me even voor een afspraak of stuur mail naar Psycholoog Amsterdam IJburg – Francine Wong Loi Sing-Witz.