Hoe red je je relatie?

De meerderheid van alle relatieproblemen heeft betrekking op communicatie. Daarbij komen partners steeds in dezelfde soort discussies terecht met steeds dezelfde argumenten, woede, emoties en zelfs agressie.

Herken je deze situaties? Dan zit je relatie ongetwijfeld in een crisis. Hoe kun je in dergelijke omstandigheden toch je relatie redden?

Jullie maniertjes uitpluizen

Zowel in jullie omgang, als in jullie gesprekken, gaat het steeds over die inhoud. Dat is niet meer dan logisch. Om jullie relatie te redden, moeten jullie je eigen valkuilen en manieren kunnen zien, en accepteren. Dat is meestal zo goed als onmogelijk. Zo’n vorm van communiceren doet alle gesprekken vastlopen.

Er zal snel veel veranderen

Vraag is of je in dergelijke omstandigheden jullie relatie nog wel kunt redden. Als de zinloze gesprekken blijven duren en jullie er maar niet uit raken, is deskundige hulp van buitenaf onmisbaar. Op die manier komen jullie veel vlugger tot een voor iedereen aanvaardbare oplossing dan jullie ooit durfden dromen.

De vorm van jullie gesprekken

Met het inschakelen van deskundige hulp, spreken jullie in eerste instantie over de vorm van jullie gesprekken. En dat is nieuw en dus zeker niet gemakkelijk, zover kwamen jullie immers nog nooit. Door deze ‘nieuwe’ aanpak krijgen jullie eindelijk het nodige inzicht, het ritme én de mogelijkheden om sommige zaken te verbeteren. Daar is uiteraard tijd voor nodig, maar die inspanningen lonen beslist de moeite.

Dat de relatietherapie start met de vorm van communiceren, wordt door de meesten zeker toegejuicht. Dat is nu eenmaal veel gemakkelijker dan over meer intieme, en soms vaak kwetsbare met een buitenstaander te spreken.

Door eerst aan de vorm van jullie communicatie te werken, krijgen alle betrokkenen de tijd om elkaar beter te leren kennen, en zo weer na elkaar toe te groeien.

Tijd voor de inhoud

Pas wanneer jullie in alle rust over de vorm van jullie communicatie hebben gepraat, is het tijd om de inhoud ervan te bespreken. Daar is veel moed, en nog meer respect voor nodig. Deze gesprekken moeten in alle rust kunnen verlopen.

Relatie redden

Als jullie je relatie écht willen redden, dan zullen jullie daar met een relatietherapeut ook in slagen. Niet alleen omdat jullie een ervaren relatietherapeut inschakelden, maar vooral omdat jullie beiden hard aan jullie relatie willen werken. Dat gecombineerd met de begeleiding van een relatietherapeut, zal beslist uitkomst bieden.

Ontdek hier meer over relatietherapie. De ervaren relatietherapeut uit Amsterdam staat graag voor jullie klaar. Wanneer je meteen een afspraak wilt maken bij Relatietherapie Amsterdam, kun je gerust even bellen met 020-2610455.