Relatietherapie in Amsterdam met relatietherapeut Francine Wong Loi Sing-Witz

Spanningen, ergernissen en ruzies komen in iedere relatie voor. Dat is heel normaal, maar kan natuurlijk ook ontzettend frustrerend zijn. En soms gaat het gewoon echt te ver. Dat betekent helemaal niet dat jullie relatie gedoemd is te mislukken. Het lukt jullie alleen niet om er samen uit te komen. Juist daarbij kan relatietherapie jullie helpen.

Hoe werkt relatietherapie Amsterdam?

We gaan de neerwaartse spiraal doorbreken, zodat de relatie voor jullie allebei weer fijn wordt. Sommige mensen denken dat ik als een soort van scheidsrechter te werk ga. Dat is absoluut niet mijn insteek. Het gaat erom dat jullie straks samen verder kunnen, daar doe ik het voor.

Iedere relatie is uniek, daarom zijn er geen kant-en-klare oplossingen. Jullie zullen beiden actief energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen. Eerst nemen we de tijd om de problemen in jullie relatie in kaart te brengen. We zoeken naar oorzaken, maar vooral ook naar oplossingen.

Het kan ook gebeuren dat er onverwacht dieperliggende oorzaken naar voren komen. Dat kunnen dingen zijn zoals een depressie, een burnout of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie.

Een betere communicatie. Meer plezier samen. Dat zijn voorbeelden van het soort resultaten waar we naar streven.

Uit elkaar gaan

Niet alle relaties houden stand. Veel cliënten kiezen er voor om zorgvuldig uit elkaar te gaan. Met respect en waardigheid. Zeker als jullie kinderen hebben is dat aan te raden.

Hoe jullie verhouding ook is, voor jullie allebei is het belangrijk dit stadium in je leven goed af te ronden. Zodat je weer door kunt, zonder bagage.

Scheidingsbegeleiding

De behandeling bestaat uit een aantal gezamenlijke gesprekken en vooral individuele gesprekken. Het verlies van een partner is een groot verlies, ook als jij zélf het initiatief nam de relatie te beëindigen. Het verwerken van dat verlies is een rouwproces. Dat proces verdient aandacht. Vaak staat dit verlies niet los van ander verlies in je leven, ouder verlies. In dat licht doe je er goed aan een en ander echt een plek te geven. Zodat je weer door kunt.

Voor de kinderen

Er wordt veel gedaan ‘voor de kinderen’. Sommige stellen blijven lang bij elkaar ‘voor de kinderen’. Soms te lang. Als jullie kinderen hebben, verdienen zij net zo veel aandacht als jullie. Maar waarschijnlijk hebben ze veel meer tijd nodig. Er gebeurt heel veel in hun leven waar ze zich geen raad mee weten.

Sommige kinderen houden zich heel goed, ontwikkelen in rap tempo overlevingsmechanismen waarmee ze snel weer vooruit kunnen. Ook die schijnbaar onbewogen kinderen hebben nu aandacht nodig. Zelfs als ze daar niet om vragen. Zelfs als ze tegenstribbelen. Onbewust maken ze namelijk heel veel keuzes waar ze later last kunnen krijgen.

Uiteindelijk

In eerste instantie is het de bedoeling dat de begeleiding jullie helpt met zorg uit elkaar te gaan. Waardig. Met respect voor jullie relatie. Want, ook al is er nu niets of weinig meer van over, er was iets, en dat was de moeite waard. Het heeft een deel van je leven bepaald en verdient ook een zorgvuldig einde. In tweede instantie kan de begeleiding jullie (ieder voor zich) helpen de draad weer op te pakken, te rouwen en weer verder te leven. Met open hart voor nieuw geluk.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt, waaronder ik zelf.

Leg je vraag rustig aan mij voor

Vraag je je af of jij en jouw partner gebaat zouden zijn bij relatietherapie of wil je meer weten over relatietherapie in Nieuwegein? Bel mij voor een afspraak of vul het contactformulier in naar praktijk Relatietherapie Amsterdam ter attentie van Francine Wong Loi Sing-Witz.